Video: Kdaj začeti postopek prenosa družinskega podjetja na naslednike? Katere so ključne napake, ki jih pri prenosu delajo podjetniki?

Kako pravočasno prevzeti in dolgoročno uspešno voditi družinski posel?

Naše reference

Izkušnje s prestrukturiranjem in urejanjem medsebojnih lastniških razmerij imamo iz najrazličnejših branž. Delamo tako z malimi podjetji, kot s tistimi z več sto zaposlenimi.

V zadnjih štirih letih smo prenesli vodenje podjetja na naslednike v 108 družinskih podjetjih.

Ustanovitelj Uroš Kavs že 12 let svetuje družinskim in solastniškim podjetjem. Leta 2017 je izdal knjigo Kako družinskemu podjetju zagotoviti uspešno prihodnost, ki je polna različnih primerov iz prakse.

S pomočjo podjetja MoST smo uspešno izvedli medgeneracijski prenos podjetja na oba brata. Z Družinsko Ustavo smo uredili odnose, pravice in obveznosti vseh družinskih članov. Izjemnega pomena je bil zunanji pogled na problematiko našega družinskega podjetja. Ter spretno krmarjenje med različnimi idejami o delitvi operativnih nalog v prihodnje. Priporočamo vsem družinskim podjetjem, ki želijo uspešen prenos podjetja na mlajšo generacijo.

Blaž Erznožnik

Lesko d.o.o.

Knjiga

Kako družinskemu podjetju zagotoviti uspešno prihodnost

Knjiga je nastala na osnovi 120 uspešno rešenih primerov prenosov družinske dejavnosti. Ob tem smo pridobili tudi nekaj slabih izkušenj in posledično je knjiga polna primerov dobrih in tudi slabih praks. Zgodbe so skrbno izbrane. Vsak se lahko prepozna v več primerih. Nakazuje rešitve, ki imajo namen spodbuditi pozitivno razmišljanje za razreševanje vsake, še tako zapletene družinsko-lastniške situacije.

Prizadevamo si popraviti statistiko, ki pravi, da pri prenosu dejavnosti na naslednike propade kar 2/3 družinskih podjetij.

Ključnega pomena pri prenosu družinskega posla ni davčni-pravni vidik, kot si zmotno predstavlja večina staršev. V prvi vrsti je pomembno pravočasno načrtovanje dolgoročno uspešne lastniške strategije.

Vabim vas, da preberete resnične zgodbe. Tako uspešne, kot neuspešne, ki jasno nakazujejo, kaj je potrebno storiti, da skupaj dosežemo družinsko harmonijo. To je predpogoj za dolgoročno stabilnost podjetja.

Prepričan sem, da boste ob branju dobili mnogo koristnih nasvetov. Uroš Kavs

Knjigo dobite brezplačno v PDF obliki.

Izpolnite obrazec in se prijavite
na brezplačni informativni sestanek


    Strinjam se s procesiranjem mojih osebnih podatkov v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Strinjam se tudi, da me obveščate o dogajanjih Inštituta MoST