O nas

S strokovnostjo in inovativnimi pristopi gradimo trajne mostove med znanjem in podjetništvom. Stopite z nami v svet trajnih sprememb in uspeha.

Vrednote

Naše poslanstvo

Podjetnikom omogočiti višji nivo zavesti za dolgoročno učinkovito poslovanje.

Uroš

Senior svetovalec in coach

Lastnike mentoriram, kako ustvariti ravnovesje med uspešnim poslovnim in osebnim življenjem. Ključna posledica mojega svetovanja je, da so podjetniki še bolj učinkoviti. Hkrati imajo več časa zase in svojo družino.

Visoka šola za podjetništvo mi je dala zavedanje pomembnosti kreiranja srčne vizije za učinkovito poslovno strategijo. Na stotine ur neformalnega izobraževanja pa mi je omogočilo mojstrstvo, da lahko danes učinkovito svetujem uspešnim podjetnikom. V svoji karieri sem soustvaril kar nekaj poslovnih in športnih projektov. Izhajam iz družinskega podjetja s 60-letno tradicijo, ki ga je prevzel mlajši brat.

Napisal sem mnogo strokovnih člankov in tudi knjigo Kako družinskemu podjetju zagotoviti uspešno prihodnost. Moje izkušnje in znanje sta moji najmočnejši orodji pri pomoči podjetnikom na njihovi poti do uspeha.

Leon

Svetovalec za podjetja

Ključ za razrešitev družinskih problematik je prevzem odgovornosti in avtentično izražanje. Celosten prevzem  odgovornosti je predpogoj, da lahko vsak posameznik komunicira lastne predloge rešitev v nasprotju z obtoževanjem družine za nastalo situacijo. Je način, ki mi služi tako v privat življenju kot poslovno.

Izrednega pomena pri družinskem dogovarjanju je priprava na pogovor in postopno zapiranje tematik. Ljudje imamo tendenco, da v pogovoru zgubimo bistvo in v enem samem stavku združimo čustva, finance, prav in narobe, krivdnost, kako je pri sosedu ter še kaj bi lahko dodali.

Rezultat je paušalno razumevanje pogovora in pomankanje predlaganih rešitev. Že kot najstniku so mi destruktivne interakcije povzročale frustracijo, ki sm jo v zadnjih 10 letih preobrazil v iskanje rešitev na ravni družinske in poslovne komunikacije. Iz tega izhaja tudi del našega postopka za usklajevanje družine, ki prav tako služi družinam, ki nimajo večjih problemov vendar potrebujejo jasne dogovore za naprej.

Kako družinskemu podjetju zagotoviti uspešno prihodnost

Knjiga je nastala na osnovi 120 uspešno rešenih primerov prenosov družinske dejavnosti. Ob tem smo pridobili tudi nekaj slabih izkušenj in posledično je knjiga polna primerov dobrih in tudi slabih praks.

Zgodbe so skrbno izbrane. Vsak se lahko prepozna v več primerih. Nakazuje rešitve, ki imajo namen spodbuditi pozitivno razmišljanje za razreševanje vsake, še tako zapletene družinsko-lastniške situacije.

Prizadevamo si popraviti statistiko, ki pravi, da pri prenosu dejavnosti na naslednike propade kar 2/3 družinskih podjetij.

Ključnega pomena pri prenosu družinskega posla ni davčni-pravni vidik, kot si zmotno predstavlja večina staršev. V prvi vrsti je pomembno pravočasno načrtovanje dolgoročno uspešne lastniške strategije.

Vabim vas, da preberete resnične zgodbe. Tako uspešne, kot neuspešne, ki jasno nakazujejo, kaj je potrebno storiti, da skupaj dosežemo družinsko harmonijo. To je predpogoj za dolgoročno stabilnost podjetja.

Prepričan sem, da boste ob branju dobili mnogo koristnih nasvetov. Uroš Kavs

Knjigo dobite brezplačno v PDF obliki.

MoST inštitut d.o.o.

Vodovodna cesta 100

1000 Ljubljana

Slovenia, SI

Delovni čas:

Ponedeljek - Petek 

08:30 - 15:30

Stopite v stik z nami


    Strinjam se, da me obveščate o dogajanjih MoST inštituta.