Vemo, da ste bili priča ogromno spremembam v vašem družinskem podjetju in če verjamete, da so spremembe tukaj za to, da rastete, je Inštitut MoST pravi partner za vas.

Obstaja velik razkorak v optimističnem pogledu “starejše generacije” na lasten posel in njegovo prihodnost in kruto realnostjo glede prenosa podjetja na mlajše generacije, ki ga ne preživi kar 2/3 podjetij. Raziskave so pokazale, da lahko ta neuspeh pripišemo neplaniranju prenosa na drugo generacijo!

Naredimo temu konec! Z našo pomočjo dosežete dolgoročni poslovni uspeh in boljšo družinsko harmonijo znotraj vašega edinstvenega podjetja.

Kako nam je to uspelo pri drugih podjetjih

“S pomočjo Inštituta MoST smo uspešno izvedli medgeneracijski prenos podjetja na oba brata in z družinsko ustavo uredili odnose, pravice in obveznosti vseh družinskih članov. Izjemnega pomena je bil zunanji pogled na problematiko našega družinskega podjetja in spretno krmarjenje med različnimi idejami o delitvi nalog v podjetju v prihodnje. Priporočamo vsem družinskim podjetjem, ki želijo uspešen prenos podjetja na mlajše generacije.”  

Blaž Erznožnik, Lesko d.o.o.

“Na inštitutu MoST so odlično poskrbeli za mentorstvo mene in brata kot naslednika/prevzemnika družinskega podjetja. Že po prvem srečanju je bila razlika očitna v najini samozavesti in zavedanju. Oče je popolnoma pomirjen, saj sedaj ve, da podjetje predaja v dobre roke. Mentorstvo toplo priporočam vsem prevzemnikom družinskih podjetij. ”

Maja Novak, PRO AVTO NOVAK antikorozijska zaščita in servis vozil d.o.o.

»Na Inštitutu MoST so nam pomagali rešili več izzivov, s katerimi smo se leta in leta srečevali in jih sami nismo znali razrešiti. Uredili smo medsebojne odnose, postavili skupne cilje in vizijo družinskega podjetja. Pridobili smo marsikatero novo znanje na področju podjetništva, izrabe delovnega časa, načrtovanja in učinkovitejšega poslovanja. Sestavo družinske ustave z njimi priporočamo vsem, ki se srečujejo s prenosom družinskih podjetij na naslednike.«

Blanka, Avtoodpad Krakov d.o.o.

»Všeč mi je bila vaša preprosta razlaga zapletenih postopkov. Temeljito ste preučili možne zaplete in jih elegantno rešili.«

Bojan Ličen, ELKO d.o.o., Kobdilj pri Štanjelu